Strömlöst i Stockholm

Som många av er märkt saknar delar av centrala Stockholm ström just nu, så även vårt hus. Således ingen ide att felanmäla till Styrelse eller på ”MittRiksbyggen” utan bara vänta på att Fortum hittar och åtgärdar felet.

Den 8 sept 2020 blir ditt tv-utbud helt digitalt – Ändra till digital-tv redan nu

Nu moderniserar Com Hem sitt tv-erbjudande till 1,6 miljoner Com Hem-hushåll. Den 8 september går de över till helt digitala tv-sändningar med bättre kvalitet och de analoga kanalerna, inklusive FM-radio via tv-uttaget, utgår. Om du tittar analogt idag behöver du därför ändra till digital-tv på din tv hemma. Det kan du göra redan nu.

Från mitten av augusti börjar en informationstext rulla i tv-rutan på de analoga kanalerna. Ser du texten på din tv vet du att du tittar analogt och behöver ändra till digital-tv. Får du ingen informationstext i din tv-ruta under augusti behöver du inte göra något.

Vill du veta att du tittar digitalt kan du också leta upp Com Hem-kanalen. Den visas bara digitalt och finns oftast på kanalplats 777.

All information och tips på hur du ändrar till digital-tv finns på comhem.se/digitalisering.

Varför moderniseras tv-utbudet från Com Hem?

Digitaliseringen av tv-sändningarna är en del i ett stort digitaliseringsprojekt där Com Hem vill erbjuda sina kunder obegränsad uppkoppling och tv-upplevelser med bästa kvalitet.

Förändringen innebär en direkt förbättring av bild och ljud. Samtidigt frigörs utrymme i nätet som de analoga sändningarna tagit upp, vilket ger kapacitet till stabilare och snabbare bredband.

Nu kan du som bor i en fastighet ansluten till Com Hem dessutom skapa ett konto för Comhem Play, helt utan extra kostnad. Då kan du se de flesta av dina tv-kanaler i din mobil, surfplatta och dator, var du vill inom hela EU. Läs mer om Comhem Play.

Mer information

All information om digitaliseringen finns samlad på comhem.se/digitalisering. Kom ihåg att ändra till digital-tv i god tid innan den 8 september för att kunna fortsätta se på tv när de analoga kanalerna utgått.

Information is also available in English, Arabic, Dari (Persian), Tigrinya and Somali at comhem.se/digitalisering.

Ingen förhöjd Radon hos oss i Tegelladan

Eftersom det skrivits mycket om radon i tidningarna på sistone, där bla en fastighet på Kungsholmen har figurerat så tänkte vi bara förtydliga resultaten från vår senaste mätning som genomfördes och rapporterades till Stockholm Stads Miljöförvaltning under vintern 2018/19 . Resultaten var betryggande – långt under gränsvärdena.

Vi genomförde mätning i 14 av våra 50 bostäder, instruktionerna är att minst 20% av bostäderna ska mätas. Mätningarna genomfördes spritt i hela fastighetskroppen, på olika adresser och olika våningar för att få en så heltäckande mätning som möjligt. Det ska tilläggas att i vår fastighet har vi inga bostäder med direkt markkontakt – alla bostäder har antingen en lokal eller allmänna utrymmen som källare eller garage under sig – det i sig minskar risken av läckage av markradon in i bostäderna.

Gränsvärdena för långtidsexponering i bostäder är 200 becquerel per kubikmeter luft. Värdena som uppmättes i vår fastighet låg mellan 10 och 30 becquerel i årsmedelvärde. Som referens kan nämnas att radonhalten över öppen mark utomhus är mellan 10 och 100 (enligt Wikipedia). Slutsatsen är att vi inte behöver oroa oss för Radon i bostäderna.

Energideklaration 2020

Energideklarationen för fastigheten finns nu publicerad på vår web. Ni hittar den på sidan ”För Bostadsrättsköpare” eller genom att klicka på denna länk.

Påminnelse – cykelrum

Vi planerar en rensning av föreningens cykelrum och märkte därför i slutet av maj 2020 upp samtliga cyklar, sparkcyklar, med mera, som finns i våra cykelrum.

  • De cyklar som är regelbundet använda – ta bort lappen och fortsätt förvara cykeln i cykelrummet
  • De cyklar som är sparsamt använda – ta bort lappen och förvara cykeln i ditt eget källarförråd 
  • De cyklar som inte längre används – ta bort lappen och lämna cykeln till loppis eller återvinning!

Detta är en påminnelse om att de cyklar som har märkningen kvar i slutet av augusti 2020 kommer att omhändertas.

Tack för bra samarbete!

Vatten på källargolv IOG 1

För information så är det ikväll lite vatten på golven i källarvåningarna på IOG 1. Det är inget allvarligt – det är bara vår leverantör som städat soprummet så kraftigt att det har läckt ut lite i trapphuset. Tack till er som uppmärksammat det och meddelat styrelsen!

Upprustning av gården.

Upprustningen av gården fortsätter; nu är det avenboksbuskaget som skall få sig en ytterligare ansiktslyftning.

Vi har sedan tidigare bötat på med plantor där det fanns håligheter i buskaget, och nästa steg är nu att gamla plantor som vuxit snett skall stagas upp.

Det kommer därför se lite ”käppigt” ut ett tag framöver, men målet är att vi på sikt kommer ha ett vackert buskage.

Stämmoprotokoll och ny styrelse

Nu finns protokollet från stämman uppladdat på ”mitt Riksbyggen” där alla medlemmar kan logga in med hjälp av bankid.

Tidigare ikväll hade även den nya styrelsen sitt konstituerande styrelsemöte så nu är den nya styrelsen igång. Som vanligt når ni oss på styrelsen@tegelladan.com.

Renovering av fastighetens ytterdörrar

För er information: 

Måleriexpress AB kommer snart att påbörja renovering av fastighetens alla ytterdörrar.

Planerad start är torsdag 4/6. Med reservation för att startdatum kan bli lite uppskjutet. 

När du har skrivit in din sökfras, tryck ENTER för att påbörja sökningen...